Komuniti Pencetus Inspirasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Forum ini masih lg dalam pembinaan.. Sokongan dan cadangan amatlah di harapkan
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Brand yang selamat
 Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyWed May 31, 2017 2:38 pm by chaembong

» Hari Ibu dah dekat.. Nk beli apa ye?? TOLONG!!!
 Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyMon May 08, 2017 8:28 am by barley

» Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
 Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyWed Nov 23, 2016 3:07 pm by Mat Bunge

» kedatangan iphone 7 di kuala lumpur
 Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyFri Oct 21, 2016 12:15 pm by popolan

» Data apa yg bagus utk Raya ni?
 Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyFri Jun 17, 2016 9:46 am by barley

» plan platinum lagi best
 Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyWed May 04, 2016 11:17 am by Mat Bunge

» Plan mana better?
 Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyFri Apr 29, 2016 12:06 pm by ameeriikaa

» Nak tahu promosi telco line setakat ni
 Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyFri Feb 05, 2016 10:00 am by louiskee

» Android ngan iPone mane sedak ag?
 Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyFri Dec 04, 2015 5:54 pm by Mat Bunge

August 2019
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Statistics
We have 96 registered users
The newest registered user is kamaludin

Our users have posted a total of 463 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 28 on Wed Aug 21, 2013 8:21 pm
Affiliates
free forum


Share
 

  Menjimatkan Minyak Petrol?

Go down 
AuthorMessage
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
Mat Bunge

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

 Menjimatkan Minyak Petrol? Empty
PostSubject: Menjimatkan Minyak Petrol?    Menjimatkan Minyak Petrol? EmptySat Oct 26, 2013 3:19 am

bah kita binsang2 dulu.. kamu rasa apa yang paling bagus utk kasih jimat minyak petrol atau diesel kereta?
Back to top Go down
View user profile
bbphire
MEMBER
MEMBER
bbphire

Posts : 12
Join date : 2012-04-19

 Menjimatkan Minyak Petrol? Empty
PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?    Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyMon Oct 28, 2013 11:05 pm

camne kita nk jimatkan petrol dan panjangkan mileage taayr kite. ada satu artikel kata, tayar performance boleh jimatkan petrol dan panjangkan mileage.. tapi setiap jenama tayar performance fungsi tak sama.. kena tengok tread pattern, rubber, dan tekanan angin tayar tersebut.. tapi betuike tayar yg bertanggungjawab untuk jimatkan petrol ?
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
Mat Bunge

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

 Menjimatkan Minyak Petrol? Empty
PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?    Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyTue Oct 29, 2013 5:24 pm

tayar mmg memainkan peranan yg penting dalam menjimat petrol. Mengikut video ni kalo kita pilih teknologi tayar yg betul, ia memang boleh jimat 20% petrol.[You must be registered and logged in to see this link.] Bukan tu sahaja, saya rasa cara kita memandu, cuaca dan permukaan jalan semua jua penting dalam memutuskan perfomasi tayar.
Back to top Go down
View user profile
ameeriikaa
MEMBER
MEMBER
ameeriikaa

Posts : 37
Join date : 2012-04-19

 Menjimatkan Minyak Petrol? Empty
PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?    Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyWed Oct 30, 2013 6:15 pm

sebenarnya semua syarikat tayar pakai teknologi yg berlainan untuk menghasilkan produk. Ini akan banyak mempergaruhi prestasi dan kualiti tayar.
Tayar juga mempunyai tahap air pressure yg ditetapkan dan x boleh cincai pakai..nanti akan haus dgn cepat sekali ..kena berhati2
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
barley

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

 Menjimatkan Minyak Petrol? Empty
PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?    Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyThu Oct 31, 2013 2:01 pm

kemalangan biasanya berlaku sebab kecuaian pemandu. Tak kira apa jenama dan qualiti tayar yang kamu guna, ia tetap berlaku jikalao kita tak berhati-hati. Jadi saya rasa sifat dan cara memandu lah yang penting sekali menjimatkan petrol.
Back to top Go down
View user profile
thomasim87
MEMBER
MEMBER


Posts : 14
Join date : 2012-08-02

 Menjimatkan Minyak Petrol? Empty
PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?    Menjimatkan Minyak Petrol? EmptyFri Nov 01, 2013 8:12 pm

TT...sekarang saya pakai Michelin Pilot Sport 3.. suka sgt sebab mmg selesa masa memandu..x rasa tension...sunyi saje...grip pun bagus.
sekarang ada sales la...cepat pergi sebab ada free gift ...kalao beli 2 tayar akan dpt travel emergency gadget..
[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




 Menjimatkan Minyak Petrol? Empty
PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?    Menjimatkan Minyak Petrol? Empty

Back to top Go down
 
Menjimatkan Minyak Petrol?
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» RCGF 45cc Petrol Engine
» Mintor 33cc Petrol engine
» Oh dear, I seemed to have drank some petrol....
» toyota 3f petrol engine extractors/exhaust
» Will Hydraulic brakes from ATVs and pit bikes work on a tractor?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu Forum :: Pasar Malam :: Kenderaan-
Jump to: