Komuniti Pencetus Inspirasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Forum ini masih lg dalam pembinaan.. Sokongan dan cadangan amatlah di harapkan
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Brand yang selamat
Wed May 31, 2017 2:38 pm by chaembong

» Hari Ibu dah dekat.. Nk beli apa ye?? TOLONG!!!
Mon May 08, 2017 8:28 am by barley

» Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
Wed Nov 23, 2016 3:07 pm by Mat Bunge

» kedatangan iphone 7 di kuala lumpur
Fri Oct 21, 2016 12:15 pm by popolan

» Data apa yg bagus utk Raya ni?
Fri Jun 17, 2016 9:46 am by barley

» plan platinum lagi best
Wed May 04, 2016 11:17 am by Mat Bunge

» Plan mana better?
Fri Apr 29, 2016 12:06 pm by ameeriikaa

» Nak tahu promosi telco line setakat ni
Fri Feb 05, 2016 10:00 am by louiskee

» Android ngan iPone mane sedak ag?
Fri Dec 04, 2015 5:54 pm by Mat Bunge

October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar
Statistics
We have 96 registered users
The newest registered user is kamaludin

Our users have posted a total of 463 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 28 on Wed Aug 21, 2013 8:21 pm
Affiliates
free forum


Share | 
 

  Menjimatkan Minyak Petrol?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Menjimatkan Minyak Petrol?   Sat Oct 26, 2013 3:19 am

bah kita binsang2 dulu.. kamu rasa apa yang paling bagus utk kasih jimat minyak petrol atau diesel kereta?
Back to top Go down
View user profile
bbphire
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 12
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?   Mon Oct 28, 2013 11:05 pm

camne kita nk jimatkan petrol dan panjangkan mileage taayr kite. ada satu artikel kata, tayar performance boleh jimatkan petrol dan panjangkan mileage.. tapi setiap jenama tayar performance fungsi tak sama.. kena tengok tread pattern, rubber, dan tekanan angin tayar tersebut.. tapi betuike tayar yg bertanggungjawab untuk jimatkan petrol ?
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?   Tue Oct 29, 2013 5:24 pm

tayar mmg memainkan peranan yg penting dalam menjimat petrol. Mengikut video ni kalo kita pilih teknologi tayar yg betul, ia memang boleh jimat 20% petrol.[You must be registered and logged in to see this link.] Bukan tu sahaja, saya rasa cara kita memandu, cuaca dan permukaan jalan semua jua penting dalam memutuskan perfomasi tayar.
Back to top Go down
View user profile
ameeriikaa
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 37
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?   Wed Oct 30, 2013 6:15 pm

sebenarnya semua syarikat tayar pakai teknologi yg berlainan untuk menghasilkan produk. Ini akan banyak mempergaruhi prestasi dan kualiti tayar.
Tayar juga mempunyai tahap air pressure yg ditetapkan dan x boleh cincai pakai..nanti akan haus dgn cepat sekali ..kena berhati2
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?   Thu Oct 31, 2013 2:01 pm

kemalangan biasanya berlaku sebab kecuaian pemandu. Tak kira apa jenama dan qualiti tayar yang kamu guna, ia tetap berlaku jikalao kita tak berhati-hati. Jadi saya rasa sifat dan cara memandu lah yang penting sekali menjimatkan petrol.
Back to top Go down
View user profile
thomasim87
MEMBER
MEMBER


Posts : 14
Join date : 2012-08-02

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?   Fri Nov 01, 2013 8:12 pm

TT...sekarang saya pakai Michelin Pilot Sport 3.. suka sgt sebab mmg selesa masa memandu..x rasa tension...sunyi saje...grip pun bagus.
sekarang ada sales la...cepat pergi sebab ada free gift ...kalao beli 2 tayar akan dpt travel emergency gadget..
[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol?   

Back to top Go down
 
Menjimatkan Minyak Petrol?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Petrol/gas cap fixes
» RCGF 45cc Petrol Engine
» petrol pump on K100RS 1984 model
» Value for money - how to fill petrol
» Unleaded Petrol

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu Forum :: Pasar Malam :: Kenderaan-
Jump to: