Komuniti Pencetus Inspirasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Forum ini masih lg dalam pembinaan.. Sokongan dan cadangan amatlah di harapkan
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Brand yang selamat
Wed May 31, 2017 2:38 pm by chaembong

» Hari Ibu dah dekat.. Nk beli apa ye?? TOLONG!!!
Mon May 08, 2017 8:28 am by barley

» Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
Wed Nov 23, 2016 3:07 pm by Mat Bunge

» kedatangan iphone 7 di kuala lumpur
Fri Oct 21, 2016 12:15 pm by popolan

» Data apa yg bagus utk Raya ni?
Fri Jun 17, 2016 9:46 am by barley

» plan platinum lagi best
Wed May 04, 2016 11:17 am by Mat Bunge

» Plan mana better?
Fri Apr 29, 2016 12:06 pm by ameeriikaa

» Nak tahu promosi telco line setakat ni
Fri Feb 05, 2016 10:00 am by louiskee

» Android ngan iPone mane sedak ag?
Fri Dec 04, 2015 5:54 pm by Mat Bunge

June 2017
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
CalendarCalendar
Statistics
We have 96 registered users
The newest registered user is kamaludin

Our users have posted a total of 463 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 28 on Wed Aug 21, 2013 8:21 pm
Affiliates
free forum


Share | 
 

 Jom main game sambil jana duit betul (Real money)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Shawnzy
OWNER
OWNER
avatar

Posts : 38
Join date : 2010-12-11
Age : 33
Location : Diamond Hill

PostSubject: Jom main game sambil jana duit betul (Real money)   Sat Apr 26, 2014 12:12 am

Salam buat sahabat Terengganu forum. saya nak kenalkan 1 browser game yg mudah tp dapat menjana duit. game ni dinamakan Market Glory. Game ini adlah global di mana semua negara join. Ia nya adalah berkisarkan perniagaan, politik, peperangan. wang yg diperoleh bleh di transfer ke account anda.

Selepas register, kita akan ditempatkan di negara kita sendiri didalam game ini dan akan menggunakan matawang MYR

Anda bleh register disini MARKET GLORY dan saya akan bantu untuk bermula.

untuk pertanyaan bleh join groub fb ni. hampir 1000 org dalam group ni
[You must be registered and logged in to see this link.]


ini adalah faq dari salah seorang yg telah lama join - tokchang(credit)


Q: Saya baru start main ni... Blurr... First day apa nak buat ye?
A: Untuk permulaan, boleh buat work (WORK >> WORKPLACES) sehari sekali, then buat referral fight (FIGHT >> REFERRAL FIGHT) sebanyak 10 kali sehari (selang masa 10 minit di antara setiap fight). Hasil keje hari pertama dapatlah beberapa sen game money.

Q: Lepas tu nak buat apa pula?
A: Untuk seminggu dua yang pertama, tidak banyak yang boleh dilakukan oleh anda disebabkan duit xde, dan production point yang rendah. Ulangi apa yang anda buat untuk hari pertama, sehingga duit dah cukup banyak untuk masuk ke arena.
Selain daripada melakukan work sekali dan referral fight 10 kali, anda juga digalakkan untuk merekrut orang baru untuk menjadi referral anda (Pastikan mereka sign up melalui link anda. Jika tidak, besar kemungkinan mereka tidak akan menjadi referral anda, tetapi menjadi referral admin ). Perlu diingatkan bahawa dengan mempunyai referral, bukan sahaja pendapatan anda akan bertambah (akan dapat % dari pendapatan mereka), malah EXPERIENCE anda juga akan lebih cepat bertambah.

Q: Next?
A: Pendapat saya, langkah seterusnya adalah dengan meraih pendapatan di arena. Kat arena sehari boleh dapat dalam 0.05 Euro untuk Novice 1 (pangkat paling rendah). Tapi saya sarankan sekurang-kurangnya stay kat Novice 2 dimana kita boleh dapat dalam 0.1 Euro sehari. Lagi tinggi pangkat anda, lagi tinggi bonus anda (Boleh dapat sehingga 3.5 Euro sehari, tapi ni level paling tinggi la). Tapi ramai jer yang main kat Novice 3 dan Novice 4, tapi strategy kene betul la (Boleh refer: Pinned Post).

Q: Selain arena, nak buat apa lagi?
A: Selain bermain di arena, salah satu cara lagi adalah dengan membuka perusahaan (COMPANY). Sebagai permulaan, dicadangkan agar anda membuka COMPANY surat khabar dahulu (pastikan juga anda mempunyai sekurang-kurangnya 2 gold). Sebabnya lesen untuk syarikat surat khabar adalah percuma untuk 90 hari pertama. Tujuannya adalah untuk anda belajar selok-belok berniaga di MG ini. Dah tahu cara nak run COMPANY, maka bolehlah cuba untuk membuka COMPANY yang lain.

tips untuk newbie~
1.FIRST TIME MAEN
HARI PERTAMA MAIN
- WORK AND 10X FIGHT

HARI KEDUA
1- BELI PAPER & VOTE ( BELI 10) *NOTE MAKIN BANYAK ENERGY MAKIN BERTAMBAH INCOME KITA BILA FIGHT
2- FIGHT 10KALI
3- WORK

Hari ke 3
1- BELI PAPER & VOTE ( BELI 10) *NOTE MAKIN BANYAK ENERGY MAKIN BERTAMBAH INCOME KITA BILA FIGHT
2- Beli Dairy Milk HQ (myr0.95)- * HQ-high quality LQ-low quality shortform yg byk guna kat game ni.
3- FIGHT 10KALI
4- WORK

Hari ke4 dan seterusnya
1-beli cuisine HQ (MYR1.Cool utk di consume pada jam 0315, 0915, 1515, 2115.pilih masa yg sesuai untuk lakukan work+fight.bila food dah consume pada waktu tersebut teruskan langkah berikut :
2- BELI PAPER & VOTE ( BELI 10)
3- Beli Dairy Milk HQ (myr0.95)
4- FIGHT 10KALI
5- WORK

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
View user profile http://terengganu-forum.forumms.net
Shawnzy
OWNER
OWNER
avatar

Posts : 38
Join date : 2010-12-11
Age : 33
Location : Diamond Hill

PostSubject: Re: Jom main game sambil jana duit betul (Real money)   Tue Apr 29, 2014 1:58 am

[You must be registered and logged in to see this image.]


xtau nak cakap pe la mamat ni.. duk umah goyang batu je kot.. hahaha

Jom try.. xyah modal pun nak main
Market Glory   <-------------

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Back to top Go down
View user profile http://terengganu-forum.forumms.net
 
Jom main game sambil jana duit betul (Real money)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» F2 DRIVERS GAME - ROUND 45 - SKEGNESS
» Garrioch: Is this the real deal - is Redden going to the minors?
» F1 DRIVERS GAME - ROUND 42 - SKEGNESS
» Bintan Game - Mid December 2010 - anyone ?
» F2 DRIVERS GAME - ROUND 53 - COVENTRY

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu Forum :: Sembang-Sembang :: Games-
Jump to: