Komuniti Pencetus Inspirasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Forum ini masih lg dalam pembinaan.. Sokongan dan cadangan amatlah di harapkan
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Brand yang selamat
Wed May 31, 2017 2:38 pm by chaembong

» Hari Ibu dah dekat.. Nk beli apa ye?? TOLONG!!!
Mon May 08, 2017 8:28 am by barley

» Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
Wed Nov 23, 2016 3:07 pm by Mat Bunge

» kedatangan iphone 7 di kuala lumpur
Fri Oct 21, 2016 12:15 pm by popolan

» Data apa yg bagus utk Raya ni?
Fri Jun 17, 2016 9:46 am by barley

» plan platinum lagi best
Wed May 04, 2016 11:17 am by Mat Bunge

» Plan mana better?
Fri Apr 29, 2016 12:06 pm by ameeriikaa

» Nak tahu promosi telco line setakat ni
Fri Feb 05, 2016 10:00 am by louiskee

» Android ngan iPone mane sedak ag?
Fri Dec 04, 2015 5:54 pm by Mat Bunge

October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar
Statistics
We have 96 registered users
The newest registered user is kamaludin

Our users have posted a total of 463 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 28 on Wed Aug 21, 2013 8:21 pm
Affiliates
free forum


Share | 
 

 Porta Wifi??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mikkesho
MEMBER
MEMBER


Posts : 21
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Porta Wifi??   Mon Oct 20, 2014 9:06 pm

wifi di rumah saya sgt teruk,perlu wifi utk buat kerja,jadi berputus utk beli satu broadband utk guna.
ada kawan yg memperkenal i 4GB punya LTE PortaWifi,harganya RM400,tapi kawan lain pula panggil i beli smartphone yg blh support 4G, mcm Galaxy Ace 3,harga pun RM400++ saja,lebih senang,ada smartphone pun blh guna sebagai hotspot.
tapi i x pasti lagi nak pilih yg mana,ada apa cadangan?mana satu lebih berbaloi?
selain itu,ada apa kebezaan tentang Porta Wifi dan smartphone punya hotspot,nak tau lebih terang sebelum pilih!
Back to top Go down
View user profile
popolan
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Porta Wifi??   Tue Oct 21, 2014 7:42 am

jangan guna smartphone sebagai router kerana ia akan makan banyak energy smartphone u dan melambatkan phone u…buat apa pun akan lambat walaupun ia pun tergantung kepada phone punya load …aku pernah share hotspot dengan guna smartphone ku, dank u boleh nampak batteri habis dengan kadar yg sangat cepat dan smartphone ku akan semakin hangat..nampak pun takut..yg paling takut ialah bateri dan smartphone akan rosak dengan cepat sebab bateri terlalu mudah cepat hangat..jadi jangan cubalah jalan ni..tak begitu baik..
Back to top Go down
View user profile
thomasim87
MEMBER
MEMBER


Posts : 14
Join date : 2012-08-02

PostSubject: Re: Porta Wifi??   Wed Oct 22, 2014 6:14 pm

wak pakai internet 24jam sehari ker? klo wak pakai sepanjang ari, sy cadang wak lebih baik jgn beli wireless wifi broadband tu. sbb sy pernah pakai bbrp bulan yg lalu, internet tu lambat mcm kura2 lah! buat sy geram jer. dan coverage die teruk sgt, kdang2 x leh jalan langsung. sy terus p terminate lepas sebulan.
Back to top Go down
View user profile
catwang
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 14
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Porta Wifi??   Thu Oct 23, 2014 7:50 am

popolan, apa wireless broadband yg u guna? Abang ku punya celcom portawifi nampak sangat berguna. Koveragenya sangat kuat, sambungan internet pun sangat kuat dan taliannya tak pernah putus. Dan portawifi adaptor sangat senang dibawa, abang ku selalu bawa ia keluar, tak kira pergi mana, saiznya kecil dan ringan. Dan aku dibagi tau abangku bahawa dia pernah cuba connect 10 device ke portawifi tu, mereka ingat taliannya akan putuskan..tapi tak ada.taliannya macam biasa sahaja..langsung tak sekat..

Back to top Go down
View user profile
ahkeok
FISH
FISH


Posts : 2
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Porta Wifi??   Fri Oct 24, 2014 10:45 pm

hye mikkesho, wak nk pakai utk buat pe eh? klo wak pakai sikit broadband jer dan nk buat panggilan selalu, jg beli lah smartfon. tp klo wak nk pakai broadband tu connect byk device sepanjang masa, jd pilih lah portable wifi tu. beli ikut kegunaan diri wak lah. tp hp wak connect byk device, bateri akan cepat abis lah.
Back to top Go down
View user profile
mikkesho
MEMBER
MEMBER


Posts : 21
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Porta Wifi??   Sun Oct 26, 2014 1:18 am

I tak kerja fix di satu tempat, kerja I kena selalu pergi outstation, kerja I pon perlu selalu guna internet, jadi ipad,Iphone and laptop I kena selalu connect ke internet. Semasa I buka hotspot,battery smartfon mmg habis sgt cepat,kena selalu charge. Tapi I agak risau tentang porta wifi juga, kerana ada byk complaint tentang connection porta wifi tak stable dan lambat,betulkah?skr ada apa2 promotion yg menarik?
Back to top Go down
View user profile
chuge
FISH
FISH


Posts : 3
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Porta Wifi??   Mon Oct 27, 2014 7:13 am

mungkin u boleh guna celcom portawifi..aku sebulan hanya bayar RM48 sahaja dan akan dapat 4GB data..baikkan...
celcom sedang mengadakan promotion, kalau u nak, kena cepat pergi sebelum promotionnya habis..promotionnya macam tu, selepas u daftar basic pelan dengan celcom u akan dapat satu portable wifi device dengan bayaran RM 50 sahaja..dengan celcom portable wifi ni, aku dapat bawa wifi ke mana mana dan dapat sambungan internet sesuka hatiku…nak tau maklumat yg selanjut..u boleh tengok ni..
[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
View user profile
louiskee
MEMBER
MEMBER


Posts : 18
Join date : 2012-08-16

PostSubject: Re: Porta Wifi??   Tue Oct 28, 2014 9:25 am

ahkeok wrote:
hye mikkesho, wak nk pakai utk buat pe eh? klo wak pakai sikit broadband jer dan nk buat panggilan selalu, jg beli lah smartfon. tp klo wak nk pakai broadband tu connect byk device sepanjang masa, jd pilih lah portable wifi tu. beli ikut kegunaan diri wak lah. tp hp wak connect byk device, bateri akan cepat abis lah.

Jgn charge battery sambil guna handset... kalau betul nak.. guna la..yang elok punya
Back to top Go down
View user profile
popolan
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Porta Wifi??   Fri Nov 27, 2015 12:32 pm

takut meletop ke huhu
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Porta Wifi??   

Back to top Go down
 
Porta Wifi??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» BT FON and Wifi Booster
» porta boat just sat here doing nothing
» BMW GPS Navigator II Screen
» PM Big-R for all your sticker needs.
» 8. Louis Saha - King Twit-ter (Everton & Tottenham reject)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu Forum :: Pasar Malam :: Handphone-
Jump to: