Komuniti Pencetus Inspirasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Forum ini masih lg dalam pembinaan.. Sokongan dan cadangan amatlah di harapkan
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Brand yang selamat
Wed May 31, 2017 2:38 pm by chaembong

» Hari Ibu dah dekat.. Nk beli apa ye?? TOLONG!!!
Mon May 08, 2017 8:28 am by barley

» Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
Wed Nov 23, 2016 3:07 pm by Mat Bunge

» kedatangan iphone 7 di kuala lumpur
Fri Oct 21, 2016 12:15 pm by popolan

» Data apa yg bagus utk Raya ni?
Fri Jun 17, 2016 9:46 am by barley

» plan platinum lagi best
Wed May 04, 2016 11:17 am by Mat Bunge

» Plan mana better?
Fri Apr 29, 2016 12:06 pm by ameeriikaa

» Nak tahu promosi telco line setakat ni
Fri Feb 05, 2016 10:00 am by louiskee

» Android ngan iPone mane sedak ag?
Fri Dec 04, 2015 5:54 pm by Mat Bunge

December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar
Statistics
We have 96 registered users
The newest registered user is kamaludin

Our users have posted a total of 463 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 28 on Wed Aug 21, 2013 8:21 pm
Affiliates
free forum


Share | 
 

 Data plan habis, kredit kena telan!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Data plan habis, kredit kena telan!   Mon Mar 23, 2015 10:16 am

Dah lah data plan hbs, dgn kredit2 aku selalu kena telan. Entah apsal. Bkn aku download ke apa ke. Rasa mcm nak tukar plan, blh tlg suggest tak apa yg okay?
Back to top Go down
View user profile
chaembong
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 25
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Data plan habis, kredit kena telan!   Mon Mar 23, 2015 6:28 pm

sy pon kena jugak weii.. kna tpu mcm ni.. bayo bil asyik kna caj ppu.. takleh caya la line fon kt malaysia ni.. No
Back to top Go down
View user profile
louiskee
MEMBER
MEMBER


Posts : 18
Join date : 2012-08-16

PostSubject: Re: Data plan habis, kredit kena telan!   Tue Mar 24, 2015 11:56 am

montyashley wrote:
sy pon kena jugak weii.. kna tpu mcm ni.. bayo bil asyik kna caj ppu.. takleh caya la line fon kt malaysia ni.. No

weh ppu dah takdew la. mcm mana plk boleh kena ni? ada sesiapa blh confirm tak info aku ni?
Back to top Go down
View user profile
popolan
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Data plan habis, kredit kena telan!   Tue Mar 24, 2015 5:38 pm

louiskee wrote:
montyashley wrote:
sy pon kena jugak weii.. kna tpu mcm ni.. bayo bil asyik kna caj ppu.. takleh caya la line fon kt malaysia ni.. No

weh ppu dah takdew la. mcm mana plk boleh kena ni? ada sesiapa blh confirm tak info aku ni?

aku boley confirmkan.. ni sms dari celcom..
aku dpt last week..
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Data plan habis, kredit kena telan!   Wed Mar 25, 2015 11:08 am

aku tanya lain ni beb, asal ckp pasal ppu ni? ppu ni apa lak? aku tak faham lah korang ni.
Back to top Go down
View user profile
louiskee
MEMBER
MEMBER


Posts : 18
Join date : 2012-08-16

PostSubject: Re: Data plan habis, kredit kena telan!   Wed Mar 25, 2015 6:14 pm

kristylove wrote:
aku tanya lain ni beb, asal ckp pasal ppu ni? ppu ni apa lak? aku tak faham lah korang ni.

ppu tu pay per unit.. caj kira brapa unit kau pakai. cth 10sen/kbps.. so brapa bnyk kbps kau pakai akan dikali dgn 10 sen.. tak ke bnyk kredit kna potong tu.. nmpk sgt tak prnah pakai xpax haha
Back to top Go down
View user profile
chaembong
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 25
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Data plan habis, kredit kena telan!   Thu Mar 26, 2015 12:44 pm

dorang ada jaminan ke mmg takkan telan kredit? kalau telan, kau nak buat apa? sbb tu aku ckp semua sama. pui!
Back to top Go down
View user profile
popolan
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Data plan habis, kredit kena telan!   Thu Mar 26, 2015 5:47 pm

xpax dh stop dah ppu.. aku dah cek kat website xpax.. no more lagi ppu..
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: Data plan habis, kredit kena telan!   Fri Mar 27, 2015 9:55 am

popolan wrote:
xpax dh stop dah ppu.. aku dah cek kat website xpax.. no more lagi ppu..

cun habis. aku nye speed kat batu pahat, clear bai. laju gila. meh tgk ha. good job celcom!



Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Data plan habis, kredit kena telan!   Fri Mar 27, 2015 1:17 pm

aku pengguna xpax jugak sebenarnya..
rupa-rupanye, inilah pasal kredit aku sentiasa over..
PPU kini dah mansuh, aku pn xyah nk tukar telco la
terima kasih banyak atas bagi tahu info ni ya....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Data plan habis, kredit kena telan!   

Back to top Go down
 
Data plan habis, kredit kena telan!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» More fuel consumption data
» Rare midweek dive plan
» G3 diet plan for the street
» Time to plan the next overnight ride - 29-30 Oct at Bathurst near Neville
» Massive Data Base

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu Forum :: Sembang-Sembang :: Kedai Kopi-
Jump to: