Komuniti Pencetus Inspirasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Forum ini masih lg dalam pembinaan.. Sokongan dan cadangan amatlah di harapkan
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Brand yang selamat
Wed May 31, 2017 2:38 pm by chaembong

» Hari Ibu dah dekat.. Nk beli apa ye?? TOLONG!!!
Mon May 08, 2017 8:28 am by barley

» Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
Wed Nov 23, 2016 3:07 pm by Mat Bunge

» kedatangan iphone 7 di kuala lumpur
Fri Oct 21, 2016 12:15 pm by popolan

» Data apa yg bagus utk Raya ni?
Fri Jun 17, 2016 9:46 am by barley

» plan platinum lagi best
Wed May 04, 2016 11:17 am by Mat Bunge

» Plan mana better?
Fri Apr 29, 2016 12:06 pm by ameeriikaa

» Nak tahu promosi telco line setakat ni
Fri Feb 05, 2016 10:00 am by louiskee

» Android ngan iPone mane sedak ag?
Fri Dec 04, 2015 5:54 pm by Mat Bunge

August 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
CalendarCalendar
Statistics
We have 96 registered users
The newest registered user is kamaludin

Our users have posted a total of 463 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 28 on Wed Aug 21, 2013 8:21 pm
Affiliates
free forum


Share | 
 

 celcom ade plan baru ke??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
catwang
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 14
Join date : 2012-10-21

PostSubject: celcom ade plan baru ke??   Mon Aug 03, 2015 10:45 am

aq nampak tvc baru celcom kat tv dgn usain bolt hari tu, tak paham la. tvc tu cume kata apa nonstop internet kat kawasan celcom. ade plan data tanpa had ke??? Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: celcom ade plan baru ke??   Wed Aug 05, 2015 12:02 pm

catwang wrote:
aq nampak tvc baru celcom kat tv dgn usain bolt hari tu, tak paham la. tvc tu cume kata apa nonstop internet kat kawasan celcom. ade plan data tanpa had ke??? Very Happy Very Happy

hahah xde pelan baharu la bai. cume tvc celcom nak sampaikan msg kepada pengguna semua celcom skrg ade ambassador bolt. nonstop internet tu bukan unlimited data, cume pengguna celcom blh la guna internet kat mana2 sj pon sbb rangkaian paling luas kat malaysia. cheers
Back to top Go down
View user profile
bbphire
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 12
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: celcom ade plan baru ke??   Wed Aug 05, 2015 12:22 pm

barley wrote:
catwang wrote:
aq nampak tvc baru celcom kat tv dgn usain bolt hari tu, tak paham la. tvc tu cume kata apa nonstop internet kat kawasan celcom. ade plan data tanpa had ke??? Very Happy Very Happy

hahah xde pelan baharu la bai. cume tvc celcom nak sampaikan msg kepada pengguna semua celcom skrg ade ambassador bolt. nonstop internet tu bukan unlimited data, cume pengguna celcom blh la guna internet kat mana2 sj pon sbb rangkaian paling luas kat malaysia. cheers

tvc ape? aq tak nampak pon kat tv.. tapi aq rasa macis pon bagui jugak tu. one plan blh call macis user lain free doh.. rasa nak tukar lah ke macis, sbb yellowman aq ni sudah x ikut aq haha.
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: celcom ade plan baru ke??   Thu Aug 06, 2015 9:29 am

bbphire wrote:


tvc ape? aq tak nampak pon kat tv.. tapi aq rasa macis pon bagui jugak tu. one plan blh call macis user lain free doh.. rasa nak tukar lah ke macis, sbb yellowman aq ni sudah x ikut aq haha.

tvc ni la.. cuba ko tgk kat akhir tvc tu, aq paling suka punya hehe. one plan bagui utk org yg x pakai internet la.. data dia tu kurang la.. lagipon byk jugak member aq yg komplain pasal macis tu.

Back to top Go down
View user profile
bbphire
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 12
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: celcom ade plan baru ke??   Thu Aug 06, 2015 11:09 am

barley wrote:


tvc ni la.. cuba ko tgk kat akhir tvc tu, aq paling suka punya hehe. one plan bagui utk org yg x pakai internet la.. data dia tu kurang la.. lagipon byk jugak member aq yg komplain pasal macis tu.


ohhh tvc ni ke.. aq pernah tgk tapi tak tgk sangat la, ingatkan tvc brand kereta sebab usain bolt tu kan laju. mestilah tvc kereta nak guna dia, tak sangka telco pon nak guna dia eh. haha. skrg ni celcom ade la image kelajuan sbb bolt. tp aq ni guna byk jugak data. kenalah send email semua kan guna data.
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: celcom ade plan baru ke??   Sat Aug 08, 2015 10:30 pm

bbphire wrote:


ohhh tvc ni ke.. aq pernah tgk tapi tak tgk sangat la, ingatkan tvc brand kereta sebab usain bolt tu kan laju. mestilah tvc kereta nak guna dia, tak sangka telco pon nak guna dia eh. haha. skrg ni celcom ade la image kelajuan sbb bolt. tp aq ni guna byk jugak data. kenalah send email semua kan guna data.

aq paham kelajuan bukan segala tp jgn lupa, rangkaian yg paling luas. dan mcm ko katakan data byk pon penting. celcom bagi lagi byk data kalao nak kompare dgn si macis tu. satu plan dia mahal tp 1gb je.... hahaha buat lawak.
Back to top Go down
View user profile
catwang
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 14
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: celcom ade plan baru ke??   Sat Aug 08, 2015 10:46 pm

barley wrote:

hahah xde pelan baharu la bai. cume tvc celcom nak sampaikan msg kepada pengguna semua celcom skrg ade ambassador bolt. nonstop internet tu bukan unlimited data, cume pengguna celcom blh la guna internet kat mana2 sj pon sbb rangkaian paling luas kat malaysia. cheers

ohh cam tu.. aq sangka ade pelan baru yg bagui.. kalao ade pelan baru yg bagui mesti aq terus register dah. x nak tunggu mcm bila first 38 keluar dg semua keluar teknik kotor dia org nak buat customer pening.. menyesal betul aq skrg ni... No
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: celcom ade plan baru ke??   Sat Aug 08, 2015 10:58 pm

catwang wrote:


ohh cam tu.. aq sangka ade pelan baru yg bagui.. kalao ade pelan baru yg bagui mesti aq terus register dah. x nak tunggu mcm bila first 38 keluar dg semua keluar teknik kotor dia org nak buat customer pening.. menyesal betul aq skrg ni... No

xyah nak pening skrg ni, sekali kena tipu sudah la. janji skrg ni pertimbangan sudah jelas celcom paling bagui kan??? tp pelan celcom skrg pon x mahal dan data byk jugak.. tp aq rasa celcom pon nak meningkatkan servis dia org tu sbb tu lah tvc ni keluar..
Back to top Go down
View user profile
ameeriikaa
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 37
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: celcom ade plan baru ke??   Sat Aug 08, 2015 11:11 pm

sy guna macis 1 pelan, selalu pon kena beli data lagi sbb x cukup guna la.. ade pernah phikir pasal nak tukar ke celcom tp byk member yg guna macis, call kan blh percume.. tp setiap bln mahal la sy nak bayar bill tu sbb data.. streeesssnyaaa..
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: celcom ade plan baru ke??   Sat Aug 08, 2015 11:15 pm

aprilstucked wrote:
sy guna macis 1 pelan, selalu pon kena beli data lagi sbb x cukup guna la.. ade pernah phikir pasal nak tukar ke celcom tp byk member yg guna macis, call kan blh percume.. tp setiap bln mahal la sy nak bayar bill tu sbb data.. streeesssnyaaa..

hahaha masalah ni lagi.. byk macis user pon complain pasal ni je. xyah lah nak risau pasal call rate tuu.. kan whatsapp skrg blh buat call??? kalao ko ade data byk, xyah lah nak risau utk call free lagi kann... aq rasa celcom mmg buat pelan dia khas utk keperluan customer..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: celcom ade plan baru ke??   

Back to top Go down
 
celcom ade plan baru ke??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» How to Break 80 - A comprehensive 6-Week Plan to Lifetime Low Scores
» Rare midweek dive plan
» G3 diet plan for the street
» Time to plan the next overnight ride - 29-30 Oct at Bathurst near Neville
» Map Outline plan of the Reedy Creek goldfield

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu Forum :: Sembang-Sembang :: Kedai Kopi-
Jump to: