Komuniti Pencetus Inspirasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Forum ini masih lg dalam pembinaan.. Sokongan dan cadangan amatlah di harapkan
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Brand yang selamat
Wed May 31, 2017 2:38 pm by chaembong

» Hari Ibu dah dekat.. Nk beli apa ye?? TOLONG!!!
Mon May 08, 2017 8:28 am by barley

» Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
Wed Nov 23, 2016 3:07 pm by Mat Bunge

» kedatangan iphone 7 di kuala lumpur
Fri Oct 21, 2016 12:15 pm by popolan

» Data apa yg bagus utk Raya ni?
Fri Jun 17, 2016 9:46 am by barley

» plan platinum lagi best
Wed May 04, 2016 11:17 am by Mat Bunge

» Plan mana better?
Fri Apr 29, 2016 12:06 pm by ameeriikaa

» Nak tahu promosi telco line setakat ni
Fri Feb 05, 2016 10:00 am by louiskee

» Android ngan iPone mane sedak ag?
Fri Dec 04, 2015 5:54 pm by Mat Bunge

August 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
CalendarCalendar
Statistics
We have 96 registered users
The newest registered user is kamaludin

Our users have posted a total of 463 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 28 on Wed Aug 21, 2013 8:21 pm
Affiliates
free forum


Share | 
 

 Brand yang selamat

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
chaembong
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 25
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Brand yang selamat   Mon May 22, 2017 2:51 pm

Hi semua, baru2 ni kwn sy pakai kereta iriz and dia tgh cari
brand tayar yang ok utk kereta dia sebab dia baru beli kereta iriz tu second hand dan nak tukar tayar yang bagus! harga dia tak kesah sangat janji selamat dan berkualiti harap korang boleh tolong
Back to top Go down
View user profile
kamaludin
FISH
FISH


Posts : 3
Join date : 2017-05-24

PostSubject: Re: Brand yang selamat   Wed May 24, 2017 12:25 am

chaembong wrote:
Hi semua, baru2 ni kwn sy pakai kereta iriz and dia tgh cari
brand tayar yang ok utk kereta dia sebab dia baru beli kereta iriz tu second hand dan nak tukar tayar yang bagus! harga dia tak kesah sangat janji selamat dan berkualiti harap korang boleh tolong
brp budget awk? harga yg beza dapat kuality yg beza lah.. kalau nak biasa tu blh cuba conti lah..kalau yg nak baik sikit blh cuba michelin.. tapi i rasa michelin mahal lah
Back to top Go down
View user profile
louiskee
MEMBER
MEMBER


Posts : 18
Join date : 2012-08-16

PostSubject: Re: Brand yang selamat   Wed May 24, 2017 3:15 pm

michelin mmg mahal tapi kualiti dia mcm biasa je xde ape2 yang menarik.... kalau kawan u jenis yang xkesah berapa harga tayar yang dia nak beli, i suggest pakai continental la senang cerita... smooth and tayar dia cengkam agak kuat so bile hujan kawan u drive, tayar tu senang nak control...
Back to top Go down
View user profile
chaembong
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 25
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Brand yang selamat   Wed May 24, 2017 4:02 pm

Member sy tak kesah pun berapa harga dia asalkan kualiti bagus
tapi yes michelin memang mahal kawan sy cakap kualiti pun kurang siket kalau continental tak pernah try lagi so far ok ke tayar continental ni? sesuai dengan iriz? kalau okay, boleh recommend dengan kawan sy tu
Back to top Go down
View user profile
thomasim87
MEMBER
MEMBER


Posts : 14
Join date : 2012-08-02

PostSubject: Re: Brand yang selamat   Thu May 25, 2017 5:00 pm

TS, cuba buat survey dr internet, kan internet de byk review, pendapat org2 dll.. biasanya aku buat survey pun camtu. klo mmg xdpt cari, teruslah gi tanya kat kedai tayar, kan lbh senang?
Back to top Go down
View user profile
mikkesho
MEMBER
MEMBER


Posts : 21
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Brand yang selamat   Mon May 29, 2017 12:55 pm

beli je la tayar biase2 je kat kedai yang brand mahal pun x tentu2 nye bagus pun..
beli je tayar brand maxxis ok jgak aku pakai tahan la jugak setahun lebih.. tayar 1 baru rm 80
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: Brand yang selamat   Mon May 29, 2017 1:29 pm

chaembong wrote:
Member sy tak kesah pun berapa harga dia asalkan kualiti bagus
tapi yes michelin memang mahal kawan sy cakap kualiti pun kurang siket kalau continental tak pernah try lagi so far ok ke tayar continental ni? sesuai dengan iriz? kalau okay, boleh recommend dengan kawan sy tu

kamu survey la kat kedai tayar lagi senang.... continental ok tapi dgr2 cite tyar dia x berapa tahan lama sgt ada yg cakap getah tyar x cengkam kuat.... saya x sure la sebab saya x penah cuba cuma dpat pndapat dari kwn2 yg penah pakai..
Back to top Go down
View user profile
kamaludin
FISH
FISH


Posts : 3
Join date : 2017-05-24

PostSubject: Re: Brand yang selamat   Wed May 31, 2017 12:37 am

barley wrote:
chaembong wrote:
Member sy tak kesah pun berapa harga dia asalkan kualiti bagus
tapi yes michelin memang mahal kawan sy cakap kualiti pun kurang siket kalau continental tak pernah try lagi so far ok ke tayar continental ni? sesuai dengan iriz? kalau okay, boleh recommend dengan kawan sy tu

kamu survey la kat kedai tayar lagi senang.... continental ok tapi dgr2 cite tyar dia x berapa tahan lama sgt ada yg cakap getah tyar x cengkam kuat.... saya x sure la sebab saya x penah cuba cuma dpat pndapat dari kwn2 yg penah pakai..
u pakai conti ape? conti i dah guna 4tahun pun masih ok.. u biasa langgar ke apa? kalau tak ade masalah i ingat conti blh tahan lama punye lah
Back to top Go down
View user profile
kamaludin
FISH
FISH


Posts : 3
Join date : 2017-05-24

PostSubject: Re: Brand yang selamat   Wed May 31, 2017 12:50 am

mikkesho wrote:
beli je la tayar biase2 je kat kedai yang brand mahal pun x tentu2 nye bagus pun..
beli je tayar brand maxxis ok jgak aku pakai tahan la jugak setahun lebih.. tayar 1 baru rm 80
knp tak cuba conti ? harga 150+ boleh dapat.. lagi bleh tahan lama sampai 5-6tahun kalau jaga baik~
Back to top Go down
View user profile
chaembong
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 25
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Brand yang selamat   Wed May 31, 2017 2:36 pm

kamaludin wrote:

knp tak cuba conti ? harga 150+ boleh dapat.. lagi bleh tahan lama sampai 5-6tahun kalau jaga baik~

mmg nak cuba conti pun tapi mustahil utk tayar bertahan sampai 5-6 tahun hahahaha walaupun sy tak tahu sgt pasal tayar tapi jangka hayat tayar sy tahu.. sy dah recommend pun dekat kawan sy tu utk try continental dia pun kate okay je
Back to top Go down
View user profile
chaembong
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 25
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Brand yang selamat   Wed May 31, 2017 2:38 pm

barley wrote:

kamu survey la kat kedai tayar lagi senang.... continental ok tapi dgr2 cite tyar dia x berapa tahan lama sgt ada yg cakap getah tyar x cengkam kuat.... saya x sure la sebab saya x penah cuba cuma dpat pndapat dari kwn2 yg penah pakai..

kawan sy dah pun tukar ke continental tu dia suke sbb kalau tak bagus, takkan la ramai org dok recommend kat dia tayar continental ni... btw, thanks ye
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Brand yang selamat   

Back to top Go down
 
Brand yang selamat
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» For Sale: Brand new!!!!!! AXO Knee Shin and Elbow Guard!!!!
» Does anyone know what the best brand of coolant is to run in my Kawasaki KFX-400
» FS. Brand new LS6 intake manifold
» Duane Notice: Jordan Brand Classic
» What's the most popular brand of Golf Shoes in GR?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu Forum :: Sembang-Sembang :: Kedai Kopi-
Jump to: