Komuniti Pencetus Inspirasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Forum ini masih lg dalam pembinaan.. Sokongan dan cadangan amatlah di harapkan
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Brand yang selamat
Wed May 31, 2017 2:38 pm by chaembong

» Hari Ibu dah dekat.. Nk beli apa ye?? TOLONG!!!
Mon May 08, 2017 8:28 am by barley

» Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
Wed Nov 23, 2016 3:07 pm by Mat Bunge

» kedatangan iphone 7 di kuala lumpur
Fri Oct 21, 2016 12:15 pm by popolan

» Data apa yg bagus utk Raya ni?
Fri Jun 17, 2016 9:46 am by barley

» plan platinum lagi best
Wed May 04, 2016 11:17 am by Mat Bunge

» Plan mana better?
Fri Apr 29, 2016 12:06 pm by ameeriikaa

» Nak tahu promosi telco line setakat ni
Fri Feb 05, 2016 10:00 am by louiskee

» Android ngan iPone mane sedak ag?
Fri Dec 04, 2015 5:54 pm by Mat Bunge

December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar
Statistics
We have 96 registered users
The newest registered user is kamaludin

Our users have posted a total of 463 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 28 on Wed Aug 21, 2013 8:21 pm
Affiliates
free forum


Share | 
 

 Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Mon Nov 14, 2016 3:48 pm

korang nak tanya, Celcom ade plan postpaid baru ke? boleh tau tak postpaid ape, ape benefits yg kite boleh dapat? sebab teringin jugak nak pakai postpaid memandangkan aku pun ade keje hahahaha malas nak pakai prepaid..
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Tue Nov 15, 2016 3:40 pm

postpaid bagus! kini banyak postpaid pelan dpt membuat panggilan yg x terhad, pengguna dpt call sesuka hatinya.. aku pon tengah pakai postpaid pelan nie. haha
Back to top Go down
View user profile
edlianamusa
FISH
FISH


Posts : 1
Join date : 2016-11-15

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Wed Nov 16, 2016 10:43 am

barley wrote:
postpaid bagus! kini banyak postpaid pelan dpt membuat panggilan yg x terhad, pengguna dpt call sesuka hatinya.. aku pon tengah pakai postpaid pelan nie. haha

Hahahah, panggilan tak terhad? Lebih baik you guna percuma saja. Sama jee maksud dia. Free call ke semua network kan? Nii yang Celcom offer tu kan? Celcom First Gold kalau tak silap I. Banyak dah baca pasal benda ni. Sleep Banyak gila data dorang offer wehh.
Back to top Go down
View user profile
mikkesho
MEMBER
MEMBER


Posts : 21
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Wed Nov 16, 2016 6:01 pm

edlianamusa wrote:

Hahahah, panggilan tak terhad? Lebih baik you guna percuma saja. Sama jee maksud dia. Free call ke semua network kan? Nii yang Celcom offer tu kan? Celcom First Gold kalau tak silap I. Banyak dah baca pasal benda ni. Sleep Banyak gila data dorang offer wehh.

Celcom ek??? bagi i celcom coverage dia pun xberapa nak bagus la u sebb i pegi highway kat perak-johor, line langsung xdapat... so no celcom for me.. i pakai maxis skrang.. mane2 pegi dpt 4G.. lagi pun first gold ni mcm merugikan la kalau data x abes pakai, x bleh rollover ke bln dpn
Back to top Go down
View user profile
Isketambola
FISH
FISH
avatar

Posts : 1
Join date : 2016-11-17

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Thu Nov 17, 2016 5:24 pm

Mat Bunge wrote:
korang nak tanya, Celcom ade plan postpaid baru ke? boleh tau tak postpaid ape, ape benefits yg kite boleh dapat? sebab teringin jugak nak pakai postpaid memandangkan aku pun ade keje hahahaha malas nak pakai prepaid..
mesti lah adE yg latest bro stau aku dia ade 3 plan baru la benefits pun lain2 tapi aku pun tgh usha2 jgak kot2 best mane boleh dpt details pasal plan celcom ek? aku pun malas dah pakai prepaid ni tarikh luput cpt sgt2 mati hahaha
Back to top Go down
View user profile
ameeriikaa
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 37
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Thu Nov 17, 2016 5:54 pm

Isketambola wrote:

mesti lah adE yg latest bro stau aku dia ade 3 plan baru la benefits pun lain2 tapi aku pun tgh usha2 jgak kot2 best mane boleh dpt details pasal plan celcom ek? aku pun malas dah pakai prepaid ni tarikh luput cpt sgt2 mati hahaha

aduyaiii pegi je tgk kat website kan adooo haaha
tapi aku dalam dilema jugak ni nak pkai plan celcom yg mane 1 hahaha
sebab bagi aku semua offer dia best2 kot.. kan best kalau semua benefits dia ade dlm semua plan dia cume beza, quota je huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
popolan
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Sat Nov 19, 2016 12:50 pm

[quote="ameeriikaa"]
Isketambola wrote:

aduyaiii pegi je tgk kat website kan adooo haaha
tapi aku dalam dilema jugak ni nak pkai plan celcom yg mane 1 hahaha
sebab bagi aku semua offer dia best2 kot.. kan best kalau semua benefits dia ade dlm semua plan dia cume beza, quota je huhuhuhu

tengok kamu punya usage la. klo kamu lah heavy user then pkai pelan 60gb data tu. klo xberapa pkai internet then ambik yg 20gb data tu. senang jee..
Back to top Go down
View user profile
popolan
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Sat Nov 19, 2016 12:55 pm

edlianamusa wrote:

Hahahah, panggilan tak terhad? Lebih baik you guna percuma saja. Sama jee maksud dia. Free call ke semua network kan? Nii yang Celcom offer tu kan? Celcom First Gold kalau tak silap I. Banyak dah baca pasal benda ni. Sleep Banyak gila data dorang offer wehh.

Setahu saya, First Gold dn First Gold Plus cume ade panggilan tidak terhad je tp First Platinum ade unlimited calls & sms. Rasanya, yg platinum ni lbh berbaloi! haha
Back to top Go down
View user profile
zarithsahak
FISH
FISH


Posts : 2
Join date : 2016-11-15

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Mon Nov 21, 2016 9:17 am

Isketambola wrote:

mesti lah adE yg latest bro stau aku dia ade 3 plan baru la benefits pun lain2 tapi aku pun tgh usha2 jgak kot2 best mane boleh dpt details pasal plan celcom ek? aku pun malas dah pakai prepaid ni tarikh luput cpt sgt2 mati hahaha
Haaaaaaaaaa! Pergi cari kat google. Hha.
Msti jumpa pnya. Tula, prepaid mhal weh. Asyk nk kono tpp yo.
Hbs duit kat dio yo. P la tukar postpaid tu. Hoho

ameeriikaa wrote:

aduyaiii pegi je tgk kat website kan adooo haaha
tapi aku dalam dilema jugak ni nak pkai plan celcom yg mane 1 hahaha
sebab bagi aku semua offer dia best2 kot.. kan best kalau semua benefits dia ade dlm semua plan dia cume beza, quota je huhuhuhu
Nk laie sonok streaming utiub free. Ado tak? Kot ado plan tu kan sonok. Tak yah sesusah den boli data byk2. What a Face
Back to top Go down
View user profile
ameeriikaa
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 37
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Mon Nov 21, 2016 5:38 pm

popolan wrote:

tengok kamu punya usage la. klo kamu lah heavy user then pkai pelan  60gb data tu. klo xberapa pkai internet then ambik yg 20gb data tu. senang jee..
[/quote]
aku bkn lah heavy user sgt tapi 20GB x ckup bagi aku.. tapi
kalau 40GB terlampau byk plak hahahaa mcm mne la haii...
tapi ok jugak la kalau aku beli first gold plus g 40gb tu api yg first platinum pun best jugak sbab free access itfilx..
Back to top Go down
View user profile
ameeriikaa
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 37
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Mon Nov 21, 2016 5:40 pm

zarithsahak wrote:

Nk laie sonok streaming utiub free. Ado tak? Kot ado plan tu kan sonok. Tak yah sesusah den boli data byk2. What a Face

alaaa kalau pakai plan celcom ne, aku rase utube tu celah gigi je kalau nak tgk sebab data byk gile.. tapi dari ko sibuk nak free sreaming utube, baik itflix.. boleh tgk movie2 baru yg kite sume x prnah tgk lagi...
Back to top Go down
View user profile
zarithsahak
FISH
FISH


Posts : 2
Join date : 2016-11-15

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Tue Nov 22, 2016 9:32 am

ameeriikaa wrote:
zarithsahak wrote:

Nk laie sonok streaming utiub free. Ado tak? Kot ado plan tu kan sonok. Tak yah sesusah den boli data byk2. What a Face

alaaa kalau pakai plan celcom ne, aku rase utube tu celah gigi je kalau nak tgk sebab data byk gile.. tapi dari ko sibuk nak free sreaming utube, baik itflix.. boleh tgk movie2 baru yg kite sume x prnah tgk lagi...

Den taktahu apo tu iflix. Den tahu utube yo. Hoho. Beso laa membosa kek kampung.
Back to top Go down
View user profile
catwang
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 14
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Tue Nov 22, 2016 11:46 pm

ameeriikaa wrote:

alaaa kalau pakai plan celcom ne, aku rase utube tu celah gigi je kalau nak tgk sebab data byk gile.. tapi dari ko sibuk nak free sreaming utube, baik itflix.. boleh tgk movie2 baru yg kite sume x prnah tgk lagi...

betol kata. youtube dn iflix dua-dua aku pn dah download. youtube tok mendengar lagu, iflix tok menonton wayang2, xyah membazirkan duit pergi pawagam tengok wayang dah.. haha
Back to top Go down
View user profile
catwang
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 14
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Tue Nov 22, 2016 11:50 pm

zarithsahak wrote:

Nk laie sonok streaming utiub free. Ado tak? Kot ado plan tu kan sonok. Tak yah sesusah den boli data byk2. What a Face

setahu saya, pelan2 postpaid kini terdpt byk features kan? klo ambik postpaid pelan, dpt panggilan yg tidak terhad, data yg banyak serta ade yg bg accessing iflix atau muzik app.
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Wed Nov 23, 2016 3:02 pm

ameeriikaa wrote:

aduyaiii pegi je tgk kat website kan adooo haaha
tapi aku dalam dilema jugak ni nak pkai plan celcom yg mane 1 hahaha
sebab bagi aku semua offer dia best2 kot.. kan best kalau semua benefits dia ade dlm semua plan dia cume beza, quota je huhuhuhu

hahahah dah pegi tgk dah kat website dia.. aku pun dalam dilema jugak ni hahahaha... rasenye kalau pkai data byk2 pun takot tak abes la
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Wed Nov 23, 2016 3:05 pm

ameeriikaa wrote:

alaaa kalau pakai plan celcom ne, aku rase utube tu celah gigi je kalau nak tgk sebab data byk gile.. tapi dari ko sibuk nak free sreaming utube, baik itflix.. boleh tgk movie2 baru yg kite sume x prnah tgk lagi...

ye tak ye laa fisrst platinum tu ade itflix! beter aku pakai plan ni je x payah pening2 nak pkai plan ape.. tapi boleh share data dgn org lain kat rumah ni so, x payah nak rsau data x abes.. TV skrg pun cerita mengarut2 baik tgk itflix.. so, aku nak pakai la plan platinum nie puas hati jugak... lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   Wed Nov 23, 2016 3:07 pm

catwang wrote:

betol kata. youtube dn iflix dua-dua aku pn dah download. youtube tok mendengar lagu, iflix tok menonton wayang2, xyah membazirkan duit pergi pawagam tengok wayang dah.. haha

betul tu zaman sekrg kalau x tau itflix tu ape mmg memalukan hahahaha.. at least x mmbazir minyak duit pegi tgk wayang yg kite pun tak tau best ke tak.. terbaik la celcom nie pnye plan lain drpd yg lain.. telco lain pun x de buat offer mcm nie..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?   

Back to top Go down
 
Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Michelin X-ice Xi2 what do you think
» Michelin Hydro Edge on 07 VTX 1300R
» Noobie and his 08 Ninja 250R
» eye glasses w/ helmet
» Golf Professional in Johor Baru

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu Forum :: Sembang-Sembang :: Kedai Kopi-
Jump to: