Komuniti Pencetus Inspirasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Forum ini masih lg dalam pembinaan.. Sokongan dan cadangan amatlah di harapkan
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Brand yang selamat
Wed May 31, 2017 2:38 pm by chaembong

» Hari Ibu dah dekat.. Nk beli apa ye?? TOLONG!!!
Mon May 08, 2017 8:28 am by barley

» Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
Wed Nov 23, 2016 3:07 pm by Mat Bunge

» kedatangan iphone 7 di kuala lumpur
Fri Oct 21, 2016 12:15 pm by popolan

» Data apa yg bagus utk Raya ni?
Fri Jun 17, 2016 9:46 am by barley

» plan platinum lagi best
Wed May 04, 2016 11:17 am by Mat Bunge

» Plan mana better?
Fri Apr 29, 2016 12:06 pm by ameeriikaa

» Nak tahu promosi telco line setakat ni
Fri Feb 05, 2016 10:00 am by louiskee

» Android ngan iPone mane sedak ag?
Fri Dec 04, 2015 5:54 pm by Mat Bunge

December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar
Statistics
We have 96 registered users
The newest registered user is kamaludin

Our users have posted a total of 463 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 28 on Wed Aug 21, 2013 8:21 pm
Affiliates
free forum


Share | 
 

 Data apa yg bagus utk Raya ni?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Mon Jun 13, 2016 10:40 am

Srbrlum raya kene planning nak amek data plan yg okay.
Tahu-tahu jela kalo dah raya line sumer mcm hape. Idea?
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Mon Jun 13, 2016 11:46 am

Nama pun raya biasa lah tu.
Kalo taknak line busy kau tak payah mana-mana telco la pakai je phone hahaha.
Gurau gurau puasa.
Try lah telco biru mudahan2 kau masih tak terlambat yg ada promo Rm80 sebulan tu bro.
Back to top Go down
View user profile
chaembong
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 25
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Mon Jun 13, 2016 2:22 pm

Haah weh kalo tiap kali Raya mesti line jadi lembap selembap2 siput di pasir panjang kelantan apa yg aku
carutkan ni Shocked
so plan apa yg jimat sikit?
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Tue Jun 14, 2016 9:40 am

chaembong wrote:
Haah weh kalo tiap kali Raya mesti line jadi lembap selembap2 siput di pasir panjang kelantan apa yg aku
carutkan ni Shocked
so plan apa yg jimat sikit?

Eh emaa maembong la hehe.
Plan ape yg jimat?
Msti nak internet laju je kan?
emm pakai la telco cel first gold sebulan hanya RM80 sampai bulan june jer ni.
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Wed Jun 15, 2016 9:10 am

hamboi Mat Bunge bab awek yg tanyaer laju reply haha Very Happy
Iye cik maembong sbb tulah saya pun nak tukar sbb promo sampai bulan ni jer .Murah & internet bagus taw first gold ni emm .
Jum la kita sama2 tukar.
One more thing ade unlimited call. Paling best is carry forward internet unused kpd bulan depan.
Back to top Go down
View user profile
catwang
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 14
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Wed Jun 15, 2016 9:15 am

Waw Rm80 setiap sebulan 10GB tapi harga Rm80 ni sampai hbs bulan jun ni je?
Banyak tu internet . sure ea tak tipu punya Razz
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Wed Jun 15, 2016 9:18 am

catwang wrote:
Waw Rm80 setiap sebulan 10GB tapi harga Rm80 ni sampai hbs bulan jun ni je?
Banyak tu internet . sure ea tak tipu punya Razz

Lah kenapa mau tipu meyh?
benda betul . Sebab saya pun guna first gold ni. Sangat berpuas ahati. Ada carry forward internet tapi mesti maximum 5Gb.
Sangat okay ini plan lor.
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Wed Jun 15, 2016 12:51 pm

catwang wrote:
Waw Rm80 setiap sebulan 10GB tapi harga Rm80 ni sampai hbs bulan jun ni je?
Banyak tu internet . sure ea tak tipu punya Razz

hahahah mana tipu maa. Ini telco baik punyaa internet melimpah king
Kemon ini first gold i dah search kayh hahahah. Mmg betul sampai hujung bulan ni jer RM80 5gb+5gb ni huhu
Back to top Go down
View user profile
mikkesho
MEMBER
MEMBER


Posts : 21
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Wed Jun 15, 2016 12:56 pm

waww nasib baik i tgk forum ini . Kalo tak mesti i tak tahu apa2 tentang celcom ni
kikiki. I pun try guna lah mcm ni . I pakai tab senang sikit internet laju kan. Murah sgt pulak tu affraid
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Thu Jun 16, 2016 10:59 am

mikkesho wrote:
waww nasib baik i tgk forum ini . Kalo tak mesti i tak tahu apa2 tentang celcom ni
kikiki. I pun try guna lah mcm ni . I pakai tab senang sikit internet laju kan. Murah sgt pulak tu affraid

Haah you, nasib baik you tgk forum ni kan kalau tak tgk agak2 tahu tak First Gold ni Rm80 sampai bulan ni jer?hihihi
Mmg murah sgt pun dengan adenya 10GB pulak tu , unlimited call, pastu kalo tak pakai byk internet tu blh carry forward taw tenet yg tak guna tu .huhu ! afro
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Thu Jun 16, 2016 11:04 am

mikkesho wrote:
waww nasib baik i tgk forum ini . Kalo tak mesti i tak tahu apa2 tentang celcom ni
kikiki. I pun try guna lah mcm ni . I pakai tab senang sikit internet laju kan. Murah sgt pulak tu affraid

Alololo comel emoji tu Razz
Tulah bagus ada forum2 mcm ni dpt kongiskan tentang ape sahaja kan .
Saya dah tukar smalam best sgt .Lajuuuuuuuuuuuu jer line kita wak.
Call mama saya pun free sbb my mama pakai telco cel ni .
Try laa wak nati kita blh calling2 ehh hehe.
Back to top Go down
View user profile
catwang
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 14
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Thu Jun 16, 2016 11:06 am

baiklah i nak guna jugak first gold ni kan ,best . Tq guys for information hehe .
Take care
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Thu Jun 16, 2016 11:09 am

catwang wrote:
baiklah i nak guna jugak first gold ni kan ,best . Tq guys for information hehe .
Take care

Hehe waah bagus la tu. Okay most welcome awak hehe .Taking care too Smile
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   Fri Jun 17, 2016 9:46 am

catwang wrote:
baiklah i nak guna jugak first gold ni kan ,best . Tq guys for information hehe .
Take care
Bagus kan? sbb ade bnyak benefit unlimited call, carry forward internet tak guna dan free younder music ,
hehe.okay sesam edaun keladi .hehe jaga diri Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Data apa yg bagus utk Raya ni?   

Back to top Go down
 
Data apa yg bagus utk Raya ni?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» More fuel consumption data
» Massive Data Base
» Importing data into Oziexplorer
» horsepower - conflicting data
» SECS PSI3 data monitor

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu Forum :: Pasar Malam :: Handphone-
Jump to: