Komuniti Pencetus Inspirasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Forum ini masih lg dalam pembinaan.. Sokongan dan cadangan amatlah di harapkan
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Brand yang selamat
Wed May 31, 2017 2:38 pm by chaembong

» Hari Ibu dah dekat.. Nk beli apa ye?? TOLONG!!!
Mon May 08, 2017 8:28 am by barley

» Celcom postpaid skrg dah ade yg baru ke?
Wed Nov 23, 2016 3:07 pm by Mat Bunge

» kedatangan iphone 7 di kuala lumpur
Fri Oct 21, 2016 12:15 pm by popolan

» Data apa yg bagus utk Raya ni?
Fri Jun 17, 2016 9:46 am by barley

» plan platinum lagi best
Wed May 04, 2016 11:17 am by Mat Bunge

» Plan mana better?
Fri Apr 29, 2016 12:06 pm by ameeriikaa

» Nak tahu promosi telco line setakat ni
Fri Feb 05, 2016 10:00 am by louiskee

» Android ngan iPone mane sedak ag?
Fri Dec 04, 2015 5:54 pm by Mat Bunge

June 2017
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
CalendarCalendar
Statistics
We have 96 registered users
The newest registered user is kamaludin

Our users have posted a total of 463 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 28 on Wed Aug 21, 2013 8:21 pm
Affiliates
free forum


Share | 
 

 Plan mana better?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ameeriikaa
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 37
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Plan mana better?   Mon Apr 11, 2016 2:59 pm

dalam minggu ni saya tukar ke pelan telco so saya kusut memikir nk pkai telco apa..tak tahu mana yg bgus sbb tanya kwn atw family dorg tak pkai plan, so sape2 yg ada pakai atw pernah pkai sila share2 dgn saya.. Smile
Back to top Go down
View user profile
chaembong
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 25
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Plan mana better?   Mon Apr 11, 2016 3:33 pm

saya pkai celcom first gold skrg ni baru je sebulan pkai tapi mmg bagus pkai celcom skrg so saya syorkan pkai celcom first gold
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Plan mana better?   Tue Apr 12, 2016 10:08 am

ya sekarang celcom plan first gold dh ramai org guna ..line pon bagus takda lembab ...lagipon celcom plan first tgh ada buat promotion rm80 until akhir bln ni
Back to top Go down
View user profile
mikkesho
MEMBER
MEMBER


Posts : 21
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Plan mana better?   Tue Apr 12, 2016 10:14 am

digi75 plan lagi ok sama juga mcm celcom line digi pon mmg laju klw kt taman perumahan aku digi laju ..bro check dulu coverage hang mana lagi laju
Back to top Go down
View user profile
chaembong
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 25
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Plan mana better?   Thu Apr 14, 2016 9:15 am

if nak tahu psl plan first gold yg aku tahu plan ni tak ada kontrak and 5GB free Internet On Sabtu & ahad (1.25GB a week)
and Free Unlimited Music With Yonder utk 12bln.
Back to top Go down
View user profile
bazinga8888
MEMBER
MEMBER


Posts : 16
Join date : 2012-07-09

PostSubject: Re: Plan mana better?   Thu Apr 14, 2016 9:21 am

chaembong wrote:
if nak tahu psl plan first gold yg aku tahu plan ni tak ada kontrak and 5GB free Internet On Sabtu & ahad (1.25GB a week)
and Free Unlimited Music With Yonder utk 12bln.

ok juga pkai first gold ni sbb saya ada dengar psl plan first gold ni rmai bagi feedback bagus..kwn2 pon dh start pkai plan first gold ni dorg kata line laju rasanya area semarak mcm tu laa
Back to top Go down
View user profile
popolan
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Plan mana better?   Thu Apr 14, 2016 9:27 am

saya mmg gemar guna younder music apatah lagi klw free mmg best ahh..pehh celcom first gold 10GB bnyk tu tak tahu laa boleh abiskn 10gb tu..sebaiklahh boleh Carry Forward boleh save sikit2..
Back to top Go down
View user profile
mikkesho
MEMBER
MEMBER


Posts : 21
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Plan mana better?   Thu Apr 14, 2016 9:29 am

wow bnyk juga fugsi plan first gold nie.. Shocked
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Plan mana better?   Thu Apr 14, 2016 4:38 pm

ni detail supaya korg paham.. skrg nie celcom dh bagi cheaper price utk plan first gold lagi satu plan ni bagus takda kontrak and 5gb wifiplus

Back to top Go down
View user profile
popolan
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 26
Join date : 2012-08-15

PostSubject: Re: Plan mana better?   Thu Apr 14, 2016 4:52 pm

Apa yg penting tepuk dada tanya telefon korg.. Bg aku yg suka jalan2 liputan meluas adalah pilihanku
Setakat masa la ni celcom first gold rm80 mmg terbaik ahh
Back to top Go down
View user profile
bazinga8888
MEMBER
MEMBER


Posts : 16
Join date : 2012-07-09

PostSubject: Re: Plan mana better?   Fri Apr 15, 2016 10:17 am

Terbaik dari Celcom. Free Call and SMS. Telco lain suara putus2. SMS pula kena bayar.
Kalau ada baki 2Gb bulan ni boleh bawa bulan depan. Jadi bulan depan jadi 10Gb+2Gb. Best Laughing
Back to top Go down
View user profile
louiskee
MEMBER
MEMBER


Posts : 18
Join date : 2012-08-16

PostSubject: Re: Plan mana better?   Fri Apr 15, 2016 10:22 am

aku dengan mak ayah aku pon pkai plan celcom first gold ni line pon ok mmg bagus service celcom takda masalah pon..
Back to top Go down
View user profile
ameeriikaa
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 37
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Plan mana better?   Tue Apr 26, 2016 10:48 am

wah kwn aku pon dh mula pkai celcom first gold dorg kata mmg ok laa service pon ok line pon sama..masih bnyk ke yg percuma2 kt celcom plan first gold
Back to top Go down
View user profile
louiskee
MEMBER
MEMBER


Posts : 18
Join date : 2012-08-16

PostSubject: Re: Plan mana better?   Tue Apr 26, 2016 11:56 am

yap klw dh subscribe mesti laa setiap kali dpt msg dorg bagi percuma....
Back to top Go down
View user profile
barley
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 35
Join date : 2012-04-21

PostSubject: Re: Plan mana better?   Wed Apr 27, 2016 5:46 pm

soo ni tak sama ehh dgn telco D yg harga dia lebih kurang sama dgn celcom first gold??
Back to top Go down
View user profile
louiskee
MEMBER
MEMBER


Posts : 18
Join date : 2012-08-16

PostSubject: Re: Plan mana better?   Wed Apr 27, 2016 5:49 pm

barley wrote:
soo ni tak sama ehh dgn telco D yg harga dia lebih kurang sama dgn celcom first gold??

tak sama semua plan mesti ada keistimewaan nya..tapi yg bnyk telco plan aku rasa skrg ramai dh mula pkai first gold..
Back to top Go down
View user profile
chaembong
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 25
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Plan mana better?   Wed Apr 27, 2016 5:52 pm

aku bab2 calll mmg aku suka sbb kwn2 aku semua pkai celcom ..soo tak da laa caj klw calll lame2...bkn tu je telco lain pon tak caj bnyk tw... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
bazinga8888
MEMBER
MEMBER


Posts : 16
Join date : 2012-07-09

PostSubject: Re: Plan mana better?   Thu Apr 28, 2016 5:07 pm

celcom sekarang banyak kelebihan guna plan first gold..dulu aku tak berapa suka guna plan2 last aku beli first gold mmg ok plan ni
Back to top Go down
View user profile
louiskee
MEMBER
MEMBER


Posts : 18
Join date : 2012-08-16

PostSubject: Re: Plan mana better?   Thu Apr 28, 2016 5:09 pm

betul tu aku pon aku de tgok kt forum cerita psl plan ni so aku cuba then dh mula suka smpai skrg
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Plan mana better?   Thu Apr 28, 2016 5:12 pm

kt arae bukit freser genting dan cameron pon laju juga maxis aku mmg puas hati guna plan ni..thumb up celcom..teruskan
Back to top Go down
View user profile
mikkesho
MEMBER
MEMBER


Posts : 21
Join date : 2012-10-21

PostSubject: Re: Plan mana better?   Fri Apr 29, 2016 11:59 am

betul2 ramai bagi feedback ok ahh psl plan ni..pelik gak tapi sbb dh mula ramai pkai plan ni
Back to top Go down
View user profile
Mat Bunge
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 44
Join date : 2012-04-20

PostSubject: Re: Plan mana better?   Fri Apr 29, 2016 12:00 pm

mikkesho wrote:
betul2 ramai bagi feedback ok ahh psl plan ni..pelik gak tapi sbb dh mula ramai pkai plan ni

ofcourse laaa sbb plan ni great cheers tak nyesal pkai pon
Back to top Go down
View user profile
bazinga8888
MEMBER
MEMBER


Posts : 16
Join date : 2012-07-09

PostSubject: Re: Plan mana better?   Fri Apr 29, 2016 12:04 pm

kalau korg nk tahu psl plan ni lebih lanjut boleh laa click link kt bwh ni


ttps://www.celcom.com.my/personal/plans/gold
Back to top Go down
View user profile
ameeriikaa
MEMBER
MEMBER
avatar

Posts : 37
Join date : 2012-04-19

PostSubject: Re: Plan mana better?   Fri Apr 29, 2016 12:06 pm

sekarang ni aku plk jadi tukang promote kt cousin2 aku suruh dorg pkai plan postpaid first gold lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Plan mana better?   

Back to top Go down
 
Plan mana better?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» How to Break 80 - A comprehensive 6-Week Plan to Lifetime Low Scores
» Rare midweek dive plan
» G3 diet plan for the street
» Time to plan the next overnight ride - 29-30 Oct at Bathurst near Neville
» Map Outline plan of the Reedy Creek goldfield

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Terengganu Forum :: Sembang-Sembang :: Kedai Kopi-
Jump to: